جراحی تومور فک
به هر نوع رشد غیر طبیعی در قسمت داخلی و یا اطراف دندان و فک، تومور یا توده فک گفته میشود. تومور فک، مانند کیسهای پر از مایعات، در بافت فک تشکیل شده و گاهی به دیگر نقاط بدن، گسترش مییابد. در واقع رشد آن، تنها محدود به فک و دهان نیست.
خبر خوب این است که این توده ها، غالباً خوش خیماند و سرطانی نیستند. با این حال، گاه بسیار تهاجمی عمل میکنند و با حمله به استخوان دهانی و بافت ها، دندانها را از آن فرم زیبا و منظم خارج نموده و با جابجایی موجب بدشکلی دندانها میشوند.
تومورهای فک که به عنوان کیست بافت دهانی نیز شناخته میشوند، از نظر شدت و میزان، با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوتها است که روش درمان آن را تعیین میکند. در واقع فرایند درمان تومور فک، بسته به نوع و مرحله رشد تومور و علائم آن، از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
در تومور فک، ضایعات به آهستگی رشد میکنند؛ به همین دلیل بیماران در زمان ابتلا، علائم قابل توجهی ندارند. تشخیص این تومورها در اغلب موارد تصادفی است و زمانی که فرد برای انجام رادیوگرافی از سر و گردن به پزشک مراجعه کرده، به طور اتفاقی متوجه این توده خواهد شد. اما اگر در اثر ابتلا به تومور فک، کیستها عفونی گردند، ماجرا به گونهای دیگر پیش میرود و بیمار با درد شدیدی مواجه خواهد شد.
پزشک جراح فک، برای درمان توموری که ایجاد شده، به سراغ جراحی میرود. در طول درمان تومور فک با جراحی، تومور فک از بین میرود و احتمالاً بافت، کیست، استخوان فک و دندانهای نزدیک به تومور نیز از دست خواهد رفت. این موارد معمولاً برای معاینه دقیق، به آزمایشگاه ارسال خواهد شد. در آنجا، آسیب شناسان، اقدام به بررسی بافت از بین رفته میکنند و اطلاعاتی را در اختیار دندانپزشک قرار میدهند.