ایمپلنت دندان چیست ؟
بسیاری از ما با گذر زمان، دندانهای خود را در اثر پیری یا کشیدن از دست میدهیم. این موضوع، بر زیبایی چهره تاثیر میگذارد و مشکلاتی را در غذا خوردن به وجود میآورد. بدون دندان، خندیدن قشنگ نیست و نمیتوان مواد غذایی را جوید.
در چنین مواقعی، همه ما به دنبال یک روش مناسب برای جایگزینی دندانهای از دست رفتهمان میگردیم تا این مسئله را به طور دائمی حل کنیم.
تا چند سال قبل، استفاده از پروتز متحرک یا همان دندان مصنوعی، بسیار رایج بود اما به مرور زمان، روش بهتری به نام ایمپلنت دندان جایگزین آن شد. ایمپلنت، مشکلات دندان مصنوعی را ندارد و اگر به خوبی از آن مراقبت شود، تا سالهای سال ماندگار است.
ایمپلنت دندان، در واقع یک پیچ فلزی بوده که جایگزین همان بخش از دست رفته از ریشه دندان میشود. در ایمپلنت دندان، یک دندان مصنوعی به عنوان تاج، بر روی پیچ یا پایه، قرار میگیرد و یک جلوه واقعی به دندان میبخشد. این فیکسچرها، با دقتی بسیار بالا ساخته شدهاند و به همین دلیل، کاملاً طبیعی به نظر میرسند.
اندازه ایمپلنت دندان یا فیکسچر، به اندازه ریشه دندان بیمار است. ضمناً جنس پایه ایمپلنت، از تیتانیوم و کاملاً سازگار با بدن است. سازگاری ایمپلنتها با استخوانهای فک باعث شده تا هرگز سروصدا و لغزشی در دهان نداشته باشند و زمینه ساز آسیبهای استخوانی در دهان نشوند.
انواع ایمپلنت دندان
- اندوسیال : ایمپلنت اندوسیال، ایمپلنتی است که موقع کاشت درون استخوان قرار میگیرد.
- ساب پریوستیال: این نوع از ایمپلنت، در زیر بافت لثه و دقیقاً روی استخوان آرواره جای خواهد گرفت.
ایمپلنت ساب پریوستیال در مقایسه با ایمپلنت اندوسیال، استحکام کمتری دارد و نتایج آن در دراز مدت، کمی ضعیف است. به همین دلیل امروزه استفاده از آن برای کاشت دندان منسوخ شده و دندانپزشکان، برای کاشت دندان، معمولاً به سراغ ایمپلنت اندوسیال میروند.